DERMAQUEST | DERMAPEN

DermaQuest behandelingen | DermaQuest Filosofie | Producten DermaQuest

Behandelingen met Dermapen

De Dermapen is de nieuwste techniek op het gebied van micro needling. Behandeling met de Dermapen is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de epidermis (bovenste huidlaag) te beschadigingen. De Dermapen heeft veel voordelen ten opzichte van de MTS-roller of de Dermaroller. De huid heeft minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.

De Dermapen maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Er worden verticaal kleine kanaaltjes oppervlakkig in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut, dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

DE DERMAPEN KAN INGEZET WORDEN VOOR DE BEHANDELING VAN

- Fijne lijntjes en rimpels.
- Acne littekens.
- Littekens van andere aard.
- Zonbeschadiging.
- Pigmentstoornis.
- Grove huidstructuur/vergrote poriën.
- Striae/striemen.

Wat doet de behandeling met de Dermapen voor mijn huid?

Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, zult u al na enkele behandelingen merken dat uw huid steviger en gladder wordt. Reliëf dat ontstaan is door acne littekens en rimpels zal geleidelijk minder worden, daarnaast krijgt de celdeling een enorme boost. Oude cellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe cellen worden eerder aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun, waardoor verstoppingen (comedonen) minder kans krijgen. Behandeling met de Dermapen heeft dus ook een zuiverend effect. Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden.

Uw huidteint wordt egaler en stralender. Tot slot kunnen serums met hoogwaardige actieve werkstoffen veel beter in de huid opgenomen worden. Ik adviseer u graag welke producten u thuis, tussen de behandelingen door, kunt gebruiken om het effect te optimaliseren.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich “onder” het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken.

Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij microdermabrasie en andere huid verbeterende therapieën geldt, hoe meer behandelingen, hoe groter het effect. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld vijf behandelingen in kuurverband (elke 8-12 weken) nodig voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met de Dermapen zal een boost zijn voor uw huid. Voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds worden foto’s van de huid gemaakt, zodat het proces goed gevolgd kan worden.

Hoe gaat de Dermapen behandeling in zijn werk?

Voor de behandeling wordt een hyaluronzuur serum aangebracht op uw huid, waarna de Dermapen (in een roterende beweging) over uw huid heen gaat. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte (variërend van 0,5 mm tot 2 mm) is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Vooraf wordt nauwkeurig bepaald wat uw huid nodig heeft, dit zal tijdens het opstellen van het behandelplan met u besproken worden.

Hoe reageert mijn huid op de behandeling?

Afhankelijk van het soort huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Drie à vier dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. Door de versnelde celdeling kan uw huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met de Dermapen. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een SPF 30 en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op het behandelde gebied.

Suggestie voor nabehandeling thuis

LYCOGEL (ADEMENDE CAMOUFLAGE)

Wij raden aan zo weinig mogelijk make-up te gebruiken.
Alleen de Lycogel is geschikt en zal de huid zelf sneller herstellen.
Lycogel geeft een zeer natuurlijke dekking en laat uw huid ademen. Daarnaast werkt deze camouflage ontstekingsremmend, bevordert het herstel van de huid en bevat een factor 30 voor bescherming tegen UV-straling van de zon. Lycogel is verkrijgbaar bij mij in de salon.
Het is absoluut noodzakelijk om de huid met een SPF te beschermen ook in de wintermaanden!
Na de behandeling krijgt u een persoonlijk 'thuis producten advies' voor het onderhoud van uw huid.
Wij zullen ook met u doornemen wat u wel en niet thuis mag gebruiken voor en na de DermaPen behandeling. Zo mogen b.v. etherische oliën en vitamine A zuur producten niet vlak voor en na de behandeling op de huid worden gebruikt.
Uiteraard krijgt u een persoonlijk op maat huidverzorgingsplan mee naar huis.